Verslag Concept Restaurant Awards 2018

 Concept Restaurant Awards 2018 by Leaders Club Belgium

Maandag 22 Oktober 2018

In de vernieuwde gebouwen van de Zoo van Antwerpen ging onze twee jaarlijkse CRA door.
Uitzonderlijk werd het dit jaar, tot ons genoegen, gekoppeld aan de Internationale Concept Awards.

Met ruim 220 aanwezigen, voldeed dit evenement opnieuw aan de verwachtingen.

Het prachtige en unieke decor van de Marmeren Zaal en de Darwin Hall, een overvloed aan hapjes en dranken, kwalitatief en van hoog niveau, aangeboden met stijl, Leaders Club meer dan waardig.

Na verwelkoming werden de 5 genomineerde Belgische concepten op het publiek en de jury los gelaten:

LUV L’OEUF (all day Breakfast) uit Gent

NONA (Napolitaanse Pizza) uit Brussel

FRITES ATELIER (Lage Landen Streetfood) uit Antwerpen

GOLDEN GAI (Japanse ramen en cocktails) uit Gent

MISSION MASALA (Indische keuken)uit Antwerpen

Na een vlotte stemprocedure van onze jury en het publiek volgde het spannende telwerk.
Daarbij kwamen volgende winnaars “uit de bus”:

  • Bronzen palm voor…………..Nona

  • Zilveren palm voor…………..Frites Atelier

  • Gouden Palm voor……………Mission Masala

Vanwege het bestuur van Leaders Club Belgium, de leden en alle aanwezigen die avond, een welverdiende proficiat voor alle genomineerden, met een serieuze extra voor de winnaar Mission Masala.

Aarzel zeker niet de 5 genomineerden een bezoekje te brengen: lekker, gezellig en een meer dan unieke ervaring verzekerd.

Na een korte drink, was het de beurt aan de Internationaal genomineerde concepten.

 Concept Restaurant Awards 2018 by Leaders Club International

Het is altijd interessant om enkele concepten te ontdekken buiten ons eigen land.
Volgende waren de nominees:

EATDOORI (Indiase Streetfood) uit Duitsland (Mainz)

TRUE COST (eten aan Kostprijs, mits toegangsprijs) uit Rusland (Moskou)

LIFE OF AMAZING PEOPLE (herontdek vertrouw voedsel in ander kader) uit Oekraïne (Kiev) 

KODAWARI RAMEN (5 japanse ramenconcept in de straat) uit Frankrijk (Parijs)

NOOCH (Pan-Aziatische keuken) uit Zwitserland

MISSION MASALA (de winnaar van de Belgische Award mocht die avond niet ontbreken)

Na een nek-aan-nek race stonden op ons podium:

  • Bronzen palm voor…………..True Cost

  • Zilveren palm voor…………..Kodawari

  • Gouden Palm voor……………Mission Masala

Als Belgen kunnen we echt trots zijn, dat ook op Internationaal niveau, voor de tweede opeenvolgende keer (na Hendrik Dierendonck met “Carcasse” in Parijs) opnieuw de Belgische genomineerde de eerste prijs kaapt.

Daarboven was het een grote meerwaarde om de vrienden en de collega’s vanuit de verschillende landen te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

Maandag 22 Oktober was ook een avond om enkele fakkels door te geven.

Voorzitter Eric de Wagenaere gaf de fakkel, als Internationaal voorzitter door aan Michael Kuriat.

Voor 2019 zal Leaders Club Duitsland als voorzitter optreden voor de internationale organisatie.

Voorzitter Eric de Wagenaere gaf de fakkel, na 8 jaar trouwe en gedreven voorzitterschap door aan Harry De Landtsheer.

Een afsluiter met een prima, smaakvol “walking dinner”, waar zowel de drank, de hapjes als de contacten in overvloed aanwezig waren.

Dank aan alle leden en niet-leden voor hun aanwezigheid!!

Speciale dank aan de juryleden: Willem Asaert (voorzitter en culinair recensent); Michael Kuriat (voorzitter LC Duitsland); Tom Schellemans (Coca Cola en partner LCB); David Van Rillaer (Duvel Moortgat en partner LCB), Wim Ballieu (zaakvoerder Balls & Glory, Ex-laureaat Gouden Palm)

Conclusie, een avond “Leaders Club Belgium” meer dan waardig. Stijlvol en met klasse de kans om nieuwe ideeën, concepten en mensen te ontdekken & contacten te onderhouden.

Graag zien we elkaar terug op de nieuwjaarsreceptie in Januari 2019, waar we onze verbeterde strategie en visie voor 2019 en de volgende jaren inhoud en vorm gaan geven, waar we het nieuwe jaarprogramma uit de doeken doen en waar we nog eens speciale aandacht geven aan het afscheid van Eric.

Graag tot dan!

Previous
Previous

People Management in Hospitality

Next
Next

Workshop digitalisering: experience